Wrench

logo

"CMG team" Petrova 170, 10000 Zagreb Tel: +385 1 2317 500
CMG team

Automehanika

Sa svim popratnim uslugama.

Vulkanizacija

Montaža i balansiranje guma.

Autoelektrika

Autoelektrika i dijagnostika za sve vrste vozila.

Servisiranje je BITNO !

Redovno servisiranje i održavanje automobila štedi novac jer sprečava da mali problemi i kvarovi prerastu u velike i skupe ...

Redovitim održavanjem vozila možete znatno produljiti njegovo trajanje. Osim toga, redoviti pregledi znatno će utjecati i na sigurnost.

Održavanje vozila bitno će utjecati na ekonomičnost i očuvanje okoliša. Vozilo koje nije održavano na pravilan način može proizvesti i do 50% više CO2, te će mu se i potrošnja goriva znatno povećati, čime je stvoren nepotreban trošak i emisija štetnih plinova. Serviseri obavljaju optimalno podešavanje motora i elektronike, što će se osjetiti u boljem radu motora, ali i znatno manjom potrošnjom goriva. Redoviti kontrolni pregled ispušnih plinova i pregled vozila ima za cilj što prije utvrditi nedostatke i kvarove, kako bi se oni što prije uklonili. Izmjenu ulja u motoru treba obavljati redovito prema uputama proizvođača. Pametno je izabrati što kvalitetnija sintetička ulja, čime se može uštedjeti do 5% goriva. Obratite pozornost na specifikaciju po API-ju, koja nose oznaku EC-energy conserving (ušteda energije). Korištenje visokokvalitetnih lakohodnih ulja itekako se isplati.:

Napravite osnovnu kontrolu na vozilu:

Svakih prijeđenih 500 kilometara provjerite razinu ulja u motoru
Provjeriti šipku za mjerenje razine ulja. Ako je izmjerena razina ulja ispod ucrtane gornje linije ("puno"), dodajte manju količinu ulja. Nemojte ulijevati previše ulja jer je lakše dodati ulje nego ga kasnije izvaditi. Najbolje vrijeme za provjeru ulja je ujutro jer se automobil "odmarao" preko noći. .
Tlak u gumama trebalo bi provjeravati jednom u desetak dana, te prije svakog dužeg putovanja
Održavanje guma, odnosno pneumatike može produljiti njihov vijek trajanja te spriječiti kvarove. Kad provjeravate gume, uvijek to činite kad su hladne. Nedovoljno napumpane gume pokazuju znakove bržeg trošenja na vanjskim rubovima, dok će se prenapumpane najviše trošiti u sredini.
Kontrola amortizera
Što se tiče amortizera, njih ćete sami najlakše provjeriti njihanjem. Zaljuljajte svaki kut vozila nekoliko puta, a zatim ga pustite. Ispravan amortizer trebao bi zaustaviti ljuljanje automobila nakon jednog ili dva odskoka.
Tekućina za stakla i za hlađenje
Također je potrebno redovno kontrolirati i ostale tekućine, od kojih je najbitnija tekućina za hlađenje. Ukoliko fali možete ju dopuniti, ali OBAVEZNO destiliranom vodom, nikako vodom iz vodovoda ili bunara. Isto vrijedi i za tekućinu za stakla.